Ex på dokumentation elev år 6

Mitt slöjdprojekt år 6

Jag började med att klippa ut olika former till kroppen på kaninen.  Jag använde olika slags tyger inom exotiska djur. Det stod att man skulle klippa med sömsmån men det gjorde inte jag så alla delar blev en cm mindre när jag började sy ihop dom. Till hjälp när jag klippte ut delarna hade jag nålat fast mönsterpapper formade som delarna.  Jag klippte ut del för del.

Varför?

Jag valde att göra ett gosedjur formad som en kanin i exotiska djur tyger för jag tänkte ha den i mitt rum. Mitt rum är väldigt vitt så jag tänkte att lite olika djur mönster skulle passa. Sen har jag kaniner så jag gjorde en kanin för den presenterar lite om det.

 

Jag började med att vända kroppen delen räta mot räta och satte nålar runt om. Sedan sydde jag ihop den med liten sicksack för den skulle vara lite ?. Jag lämnade ett hål till huvudet och fyllde sedan med ull. Jag vände sedan benen delarna räta mot räta sydde sedan ihop ben för ben med liten sicksack och fyllde benen med vete för det skulle tynga ner kaninen så den kunde sitta. Sedan nålade jag fast benen på kroppen där jag ville ha dom och sydde fast benen på kroppen förhand.

 

Var?

Jag hittade iden om kaninen på en sida på nätet. Men då var den hel färgad i en färg jag valde att göra exotiska djur mönster istället. Beskrivningen var på ryska så jag fick hjälp att översätta den.

 

Sedan var det dags att fixa armarna då vände jag de två delarna räta mot räta och sydde sedan ihop med liten sicksack. Jag fyllde armarna med vete för de inte skulle bli så luftiga.( det skulle vara lätt att flytta dom). Jag sydde fast armarna på kroppen för hand.

 

När jag gjorde huvudet så var det lite annorlunda. För ena delen var med nos som skulle sticka ut.

Men jag sydde ihop den på samma sätt som alla andra delar. Ögonen letade jag rätt länge efter. Jag kollade bland pärlor och djurögon. Jag tyckte djurögonen var fina men de var små. Då fick jag iden att borra hål i en knapp och sätta i djurögat där. Ett öga limmade jag fast och ett öga satte fast med en plugg. Jag broderade näsan med det gick inte att göra det ända in i mitten. Så där det var vitt målade jag över med en svart tuschpenna. Jag hade först inte tänkt att ha en mun så jag fyllde huvudet med ull och sydde fast den för hand på kroppen. Som då var lite bökigt för det var svårt att hålla kvar huvudet när nålarna åkte ur. Sen fick jag iden att göra en mun så jag broderade dit en direkt på huvudet. Den är jag nöjd med. Öronen sydde jag ihop på samma sätt som de andra fast jag sydde fast dem innan huvudet var på plats. Jag valde att inte fylla öronen för jag ville att de skulle ligga ned.

Det såg lite konstigt ut med öronen så jag började sticka en mössa. På vägen kom jag på att det kunde bli en halsduk istället. Stickningen var en ny teknik för mig så jag fick lite hål där och där. Men det sydde jag tätt ihop med en färgliknande tråd. Sedan satte jag fast halsduken med en båtliknande knapp.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.