Min flagga – dokumentation/Sara år 5

Jag började med att rita av min flagga.

Sedan klippte jag ut den. Jag klippte flaggan i tre delar så att jag vet hur stora alla bitar ska vara.

Jag nålade fast min del med knappnålar på ett rött tyg.

Jag använde mig av en mätsticka för att det ska vara 1 cm runt min del. Annars skulle den bli mindre för att jag måste sy alla delar ihop, så för att den skulle bli lika stor som på min ritning så skulle jag göra en cm runt min del. Jag gjorde så på alla mina delar.

Jag gjorde dubbelt på alla delarna för att flaggan skulle synas på både fram och bak sidan.

Jag sicksackade vanlig sicksack, då var det 4 på stygnbredd och 2,5 på stynglängd.

Jag sydde ihop min delar. Jag dem rät sida nåt rät sida och sedan tvärnålade jag ihop dem.

Jag lämnade kvar en liten glipa så att jag sedan kan vända den ut och in.

När jag hade sytt klart runt min flagga med raksöm i styngbredd 0 och stygnlängd 2,5 vände jag ut och in på den.

Förut var den lite skrynklig så jag strök den och petade ut hörnen. Sen sydde jag med en synål, jag använd en gul sytråd så att den skulle smälta in i det gula tyget.

Sedan vart min Moldavien flagga nästan klar. Det enda jag har kvar är örnen. Jag tyckte att det var kul att göra denna flagga för att det tog lång tid, jag tycker det är kul men långa projekt. Jag lärde mig även massa begrepp b.la stygnlängd, tvärnåla och m.m under projektet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.