Emilo Ilic kungen 13

  1. Din idé utifrån arbetsområde – vad ska du göra?

Jag ska göra ett par mjukishorts i arbetsområdet ”enkelt klädesplagg”.

  1. Design – formgivning, Fundera på form, storlek, färg. Testa gärna flera idéer innan du börjar. Rita, klipp, gör en mall eller ritning. Inspiration kan du få på Internet tex?

Jag valde ett färdigt mönster, det var ett par snygga shorts fast jag valde att göra dem utan fickor.

  1. Dags att skapa – ta det lugnt och gör ditt bästa. Vilket material? Vilka tekniker? Vilka redskap? Kort om hur du gjorde.

Materialet jag använde var Sweartshirtyg gjort av bomull. Ja ritade av mönstret, sen tvärnålade jag det på tyget och klippte ut. Sen så tvärnålade jag kanterna och satte ihop byxdelarna, till sist satte jag i en resor.  Jag sydde ihop shortsen med symaskin och jag använde liten sick-sack för att tyget skulle bli extra stretchigt,jag klippte ut tygdelar med saxen och om något gick fel använde jag sprättaren. Jag hade 1 cm sömnsmån i kanterna.

  1. Utvärdering – skriv och berätta hur du tycker att ditt resultat blev. Hur fick du idén? Hur lyckades du med formen? Färgen? Designen? Funktionen? Något som du är extra nöjd med? Vad kunde du gjort annorlunda?

Jag tycker att mina shorts blev jättebra men lite korta, fast det är ju bra för att nu kommer sommarn och då ska man sola benen. Idén fick jag för att jag ville ha några chilliga mjuka shorts nu till sommaren och dom blev jättesnygga. Färgen jag tog är grå och jag tog grå för då är dom originella och det gillar jag. Jag blev extra nöjd med att jag faktiskt var så snabb och hann göra klart dem. Det enda jag kunde göra bättre var grenen, den stack ut lite men annars är jag jättenöjd!

Markera med kryss på linjen hur bra du tycker att resultatet blev.

Inte så bra—————————————————–x–mycket bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.