Handduk / Maja

Jag har gjort en handduk med tryck av en ängel,  två hjärtan och två prickar nere i hörnen. Med tanke på att när jag började på denna handduk var det bara två slöjdgånger kvar innan vi ska sluta skolan. Och jag visste inte vad jag skulle göra de  sista två gångerna så då gav min slöjdlärare Veronie mig en ide att jag skulle göra en gästhandduk. Det var därifrån jag fick iden med att göra en handduk.

Jag gjorde min handduk med vitt tyg och på trycket hade jag silver,guld röd och vit.

Jag använde mig av vitt frotetyg. Jag klippte ut en tyg bit som var 40 cm bred och 50 cm. Tekniken jag använde mig av var sicksack. Redskapen jag använde mig av var synålar,sax , över och undertråd, symaskin, textilfärg och tryckmotiv. Jag började med att mäta ut måtten, sen klippte jag ut och sicksackade runt kanterna. Efter det vek jag in en centimeter runt hela tygbiten och jag sicksackade istället för att sy raksöm. Sedan började jag med trycket handduken.

jag blev ganska nöjd med mitt resultat. Jag blev extra nöjd två tryck på handduken. Det jag blev mindre nöjd med var med de två prickarna nere i hörnen

 

 

Inte så bra ————————————————–x————————————Mycket bra

 

 

Resultatet blev så här :

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.