Ugglekudde / Maja

Jag har gjort en ugglekudde. Jag fick idén från att jag inte visste vad jag skulle göra, men då gav en kompis ett förslag att jag kunde göra något som handlar om ugglor. Det var då jag kom på det, jag gör en ugglekudde.

Jag började rita en mall som var 30 cm bred och 40 cm lång inklusive sömsmån. hela ugglekroppen var en blandning mellan brunt och beige, ögon var i svart och vitt tyg som jag har hittat i lapplådan, näbben blev gul som jag hittat i lapplådan.

Jag använde mig av sicksack, raksöm, tråckelstygn, bomullstyg, synålar, sax, övertråd, undertråd. Jag började med att sicksacka runt kanterna på alla delar. Sedan sydde jag ihop alla delar. När jag gjort det började jag fylla kudden med stoppning, efter det sydde jag i hop kudden med tråckelstygn.

När jag blev klar med kudden kände jag mig nöjd jag tyckte att gjorde mitt bästa när jag tillverkade min kudde. Jag blev extra nöjd med näbben för jag gjorde så man kan göra så att näbben sticker ut lite så att kudden blir mycket verkligare. Jag blev mindre nöjd med ihop syningen, jag hade kunnat gjort dolda stygn istället för tråckelstygn.

 

Inte så bra ———————————————————x——————————————Mycket bra

 

Så här blev resultatet :

Fil 2016-05-20 17 52 00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.