Haklapp //Ajsa

Jag har gjort en haklapp på textilslöjden. Några dagar innan jag började med projektet fick jag en liten brylling och jag ville verkligen ge honom en sak från hjärtat. Så jag sydde ihop en haklapp med hjälp av Veronie!

Jag började med att leta ut en form på den perfekta haklappen som skulle passa på ett litet barn. Mallen var för stor så vi fick klippa ner den, och så fortsatte det tills det blev bra storlek på mallen.

Efter det ville jag ha ett gulligt tyg med barnmönster eller björnar på. Jag ville också ha ett tyg av bomull så att man lätt kunde tvätta haklappen om det kom mat eller dregel på. Jag hittade ett riktigt gulligt tyg och klippte ut den med hjälp av mallen. Veronie sa att jag skulle ta dubbelt tyg eftersom tyget var så tunt. Jag lade ena tygbiten på den andra, avigsida mot avigsida. Efter det nålade jag ihop tygbitarna och sydde ihop de med sicksack. När jag var klar valde jag ett ett snedremsa som skulle gå runt hela haklappen som en kontur. Jag valde ett blått kantband eftersom haklappen skulle vara till en pojke. Bandet skulle vara längre längst upp på haklappen så att man skulle kunna knyta runt halsen. Jag sydde på bandet riktigt noga med raksöm. Ena sidan var mycket finare och stygnen var precis på kanten av snöret och tyget medans den andra sidan blev ojämn eftersom bandet på denna sida blev bredare. Jag borde ha tänkt på det innan jag nålade ihop och började sy. Men gjort är gjort.

*Jag blev riktigt nöjd med raksömmen på det blåa bandet

*Jag blev inte så nöjd med baksidan av haklappen

Fil 2016-05-20 17 55 23

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.