Pyjamas shorts//Wilma

Jag valde att göra ett enkelt klädesplagg. Jag gjorde ett par pyjamas shorts. Jag gick efter ett färdigt mönster. Jag varde silkestyg för att det är skönt att sova i. Jag hittade tyget i en låda här på syslöjden som jag bara tyckte var fint. Jag använde symaskin för att sy mina shorts, knappnålar för att hålla fast tyget på rätt plats,sax att klippa med,tråd att trä symaskinen med, gem att trä in resåren vid midjan, sprättare att sprätta upp där jag sydde fel. Tekniker jag använde: sicksack, raksöm, tvärnåla.

Jag ritade och klippte ut mönstret. Sen klippte jag ut det i tyg. Jag sicksackade alla kanter på alla fyra delar. Sen satte jag ihop del för del i varandra. Jag tvärnålade nederkanten av byxbenet och sydde x2. Sedan tvärnålade jag midjan och sydde där. jag trädde igenom ett gummiband vid midjan.

Hur fick du iden? Jag hade inte så många som passade så tänkte att jag kunde sy ett par.

Hur lyckades du med formen? Dom satt bra, och var bekväma. Dom blev lite höga i midjan men det gör inte så mycket.

Färgen? Jag valde det tyget för att det var ett skönt material och var somrigt och fint mönster.

Funktionen? Man kan ha på sig dom och sova med dom.

Jag tyckte att nästan allt var bra men jag satte resåren för hårt och när jag sydda vart det lite knövligt så jag fick sprätta upp några gånger.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.