Mitt slöjdarbete/Alexandra

Jag har gjort en pall.

Pallen hade en kvadrat som form. Storlek: 4 av bitarna har längden 6 cm och bredden 19 cm, längd 19 cm och Fil 2016-04-15 10 57 03bredden 3 cm, längden 8 cm och  bredden 2 cm, längden 40 cm och bredden 4,5 cm. Jag använde färgen Snövit 300 ml. Vi gjorde en egen mall med egna motiv. Jag fick inspiration genom att ungefär alla sexor har gjort en pall mina bröder har också gått på Stocksätterskolan och då har de gjort pallar, så jag tänkte att det var dags för mig och så hade det varit spännande att få testa på något nytt.

Det tog mig ungefär 5 veckor för mig att göra pallen, jag stressade inte jag tog det lugnt, men det gick fort iallafall eftersom att jag och Melisa samarbetade. Jag använde olika verktyg t.ex. Skruvdragare till att sätta ihop pallen med skruvar, Geringssåg till att såga ut bitarna, Ritspetsar till att göra små hål och sedan ska jag kunna vara exakt på att borra hål. Borrmaskin till att borra. Trälim till att limma fast centrumtappar inuti hålen i träbitarna. Jag slipade med sandpapper, jag använde 3 olika slags sandpapper. 3 sandpappers arter: Grovt sandpapper, extra fint sandpapper och slät sandpapper. Limknäckt-Efter att jag hade sätt ihop pallen så tog jag en limknäckt så att limknäckten pressar ihop alla bitar och sedan låter man det limet torka i pallen.

Jag använde färgen Snövit, Lumenvalkoinen, 300 ml.

Jag vart extra nöjd med färgen och alla bitar till själva pallen.

Det jag kunde ha gjort annorlunda var färgen på min pall-dyna jag tyckte att hela min pall vart lite för vit, jag borde ha haft en annan färg på min pall dyna iallafall.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.